udbi blog

Minunății din lemn

Bijuterii din lemn: trend sau aventură?

Draga noastră cititoare / clientă / prietenă,

Anii din urmă au adus în fața ta zeci / sute / mii de produse care mai de care mai ochioase, mai accesibile, mai "în trend", mai "statement". Ne referim aici la bijuterii, bineînțeles :) Supermarketurile chinezești, Etsy, Amazon și alte asemenea magazine au devenit loc de petrecere a timpului liber, în goana după chestii de care n-am nevoie, dar uite ce drăguțe sunt... Și au livrare gratuită...

Trebuie să-ți recunoaștem că, atunci când ne-am gândit la realizarea unor bijuterii din lemn, ideea că am putea intra în competiție cu milioanele de cercei / broșe / pandantive / inele de pe piața numită global Internet ne-a cam șters din zâmbetul larg de pe față. Dar cum Renu nu se sperie ușor și cum ea e primul client al fiecărei bijuterii produsă în atelierul Udbi, am zis că încercarea moarte n-are.

Așa că ne-am pus pe treabă încă din 2022, după cum poți citi în> articolul cu povestea scrisă de un bărbat (Dani) despre bijuteriile din lemn. Rezultatele au fost apreciate / cumpărate și, din acel moment, am tot rafinat gama de bijuterii oferită în magazinul Udbi, adăugând noi modele, renunțând la altele, căutând inspirație și materiale noi, încercând să rezistăm tentației de a crea kitsch doar de dragul de a vinde.

Concluziile noastre după doi ani de realizat cercei și broșe și coliere? Bijuteriile Udbi nu doar că te fac să strălucești, dar te vor și conecta cu natura într-un mod nou și captivant. Dacă nu ți-ai luat încă cercei din lemn, poate ai auzit despre ei, poate i-ai și văzut la Udbi sau în alte magazine. Sau poate ai purtat deja. Totuși, hai să îți povestim de ce aceste bijuterii sunt atât de speciale și de interesante.

În primul rând, să fim sinceri: ce altceva ar putea fi mai cool decât să porți o bijuterie realizată dintr-un material atât de natural și versatil precum lemnul? Fie că este vorba despre stejar robust, nuc desenat sau chiar lemn reciclat, fiecare bucată de lemn are o poveste proprie, iar când o porți, simți acea conexiune unică cu natura. Cei din jur vor fi puțin invidioși pe tine, pentru că nu porți cercei produși în zeci de mii de exemplare, ci porți cercei cum nu mai are nimeni. Pentru că materialul din care sunt construiți cerceii tăi e unic.

Nicio bijuterie nu va fi exact la fel ca alta. Asta pentru că lemnul are texturi, nuanțe și modele diferite, ceea ce înseamnă că poți avea întotdeauna ceva cu adevărat special în colecția ta. Și asta ne împinge și pe noi înainte, nu știm niciodată pe deplin ce minunăție va ieși la final, după finisare. Ca dovadă, fiecare nou client ne spune: wow, sunt mult mai frumoși / interesanți / deosebiți decât în fotografiile de pe site.

Mai sunt câteva motive pentru care vom continua să realizăm bijuterii din lemn. Unul este legat de folosirea fiecărei bucățele de material care altminteri ar ajunge în focul din sobă. Nu avem nevoie de metri cubi de cherestea pentru a realiza zeci de perechi de cercei sau pandantive sau broșe. Și asta ne face fericiți, pentru că nu prea mai aruncăm bucățile mici de lemn rămase după croirea altor produse pe care le găsești în magazinul Udbi.

Alt motiv se referă la faptul că, într-o mică măsură, contribuim și noi la reducerea cantității de materiale sintetice sau de pietre prețioase folosite în crearea de bijuterii. Lemnul e un material regenerabil, te poți bucura de bijuteriile tale fără să îți faci griji că ai contribuit la deteriorarea mediului înconjurător.

Așa că, indiferent de "concurența de pe piață", Udbilicii vor continua să croiască bijuterii din lemn și ne vom bucura tot așa cum se bucură cei mici la fiecare comandă din partea ta, tocmai pentru că știm cât de frumoase sunt aceste bijuterii în realitate și cât de bine ne simțim atunci când le realizăm.

Dacă te-am cucerit cu bucuria noastră, mergi în magazinul nostru online și comandă-ți cercei (sau altceva ce îți face cu ochiul). Sunt și frumoși, sunt și utili, nu sunt scumpi deloc și poți fi sigură că nimeni nu va avea alți cercei exact la fel. Nu numai că ai grijă de natură dar o porți chiar cu tine de fiecare dată când te dichisești pentru birou, pentru party sau pentru un Aperol cu prietenele.

Hai s-avem o primăvară splendidă,

Renu și Dani (Udbilicii veseli)